Verkkosivustot & muu digi|

WTF Design on ConcreteCMS Partner

Viime vuoden lopulla Concrete5-julkaisujärjestelmästä julkaistiin odotettu uusi 9-versio ja samalla päivittyi järjestelmän nimi ConcreteCMS:ksi. WTF liittyi myös mukaan ConcreteCMS:n Partner-ohjelmaan.

WTF Design on nyt virallisesti mukana ConcreteCMS Partner -ohjelmassa. Ohjelman kautta on mahdollista saada uusia verkkosivustoprojekteja ja verkostoitua muiden Concrete-kehittäjien kanssa maailmanlaajuisesti. Partnereille järjestetään verkkotapaamisia, joissa mm. jaetaan kokemuksia ja ideoita ConcreteCMS-projekteista ja -kehittämisestä.

Partner-ohjelmaan osallistuminen on siis myös meille mahdollisuus kehittää omaa osaamistamme web-kehityksen osalta ja jatkossa tarjota entistä monipuolisempaa osaamistamme verkkosivustojen rakentamisessa!

ConcreteCMS Certified Partner 2022

Mikä on ConcreteCMS?

ConcreteCMS on julkaisujärjestelmä, jonka avulla verkkosivusto rakentuu helposti ja turvallisesti. Simppelin sivuston saa rakennettua ilman lisäosien latailuakin, sillä kaikki tarvittava tulee ConcreteCMS:n mukana. Ylläpitäjien käyttöliittymä on vaivaton oppia ja sivujen muokkaaminen on näppärää, kun muokkaukset saa tehdä suoraan sivunäkymään.

ConcreteCMS:n avulla rakentuu niin yritysten sivustot, intranetit kuin blogitkin. Alusta antaa hyvän pohjan sivuston yksilöllisten tarpeiden, kuten integraatioiden ja muiden kustomoitujen toimintojen kehittämiseen.

Kattavampi kuvaus Concreten ominaisuuksista on kirjoitettu blogissamme Concrete5 - julkaisujärjestelmien aatelia.

Uusi ConcreteCMS 9-versio

Jo aiemmin ConcreteCMS sisälsi monipuolisen kattauksen toiminnallisuuksia ja työkaluja. 9-versio ei tietenkään ole poikkeus, vaan kattaus on vain parantunut.

Uusia toiminnallisuuksia

  • “Containers” ominaisuus mahdollistaa kustomoitujen rakenteiden ja tyylien luomisen, joita ylläpitäjä voi hyödyntää luodessaan sivulle sisältöjä.
  • Koko hallinnan käyttöliittymä on saanut nykyaikaisemman ilmeen. Painikkeet löytyvät kuitenkin samoilta paikoiltaan, joten uudistus ei hämmennä Concreten käyttäjää.
  • Uusi galleria-lohko, jonka avulla kuvagallerioita on helppo lisätä sivustolle.
  • Uudistetussa tiedostonhallinnassa on parannuksia mm. kansiointiin ja hakuun. Kuvanmuokkaustyökalu on myös uudistunut.
  • Käyttäjäryhmätyypit, jotka voivat olla hyödyksi esimerkiksi Intranet toteutuksissa.
  • “Tasks” eli ajastetut toiminnot. Tämä on edistyneempi toiminnallisuus Concretessa aiemmin olleesta “Automaattiset työt” osiosta. Nyt toimintojen ajastaminen onnistuu Concreten hallinnasta, ja niitä voidaan hyvin kustomoida koodissa.

ConcreteCMS:n verkkosivuilta löytyy englanniksi koko kuvaus 9-version muutoksista.
 

Tuleeko vanha Concrete-sivusto päivittää uuteen versioon?

Uusimpaan 9-versioon siirtyessä tulee huomioida, että kustomoidut teemat, toiminnot ja lisäosat saattavat vaatia korjausta päivityksen yhteydessä, sillä kyseessä on melko iso päivitys. Muutoin 8-versiosta siirtyminen 9-versioon on melko mutkatonta ja kannattaakin tehdä, jos uudet ominaisuudet kiinnostavat! Toistaiseksi ylläpitopäivityksiä on tullut myös 8-versioon, joten 9-versioon ei ole kiire vaihtaa.

Vanhemmista versioista, kuten 5.7-versiosta päivittäminen ei onnistu suoraan 9-versioon. Versionpäivitys tulee tehdä asteittain, ensin 8-versioon. Jos käytössä on tällainen vanha ns. legacy-versio, olisi päivitys vähintään 8-versioon syytä suorittaakin mm. tietoturvallisuuden ja uusien PHP-versioiden yhteensopivuuden vuoksi.

Uudet sivustot on hyvä rakentaa suoraan uusimpaan 9-versioon.


Lue myös nämä