Uutiset|

WTF Design Oy:ssä ReStartup – tähtää kasvu-uralle 

Mainostoimisto WTF Design Oy:n omistajapohjassa tapahtuu muutos, kun Sanna Paakkonen myy osakkuuden omistamastaan yrityksestä Lasse Paakkoselle. Jatkossa kumpikin omistajista toimii WTF Designissa päätoimisina yrittäjinä. 

WTF_Design_Sanna_Paakkonen_Lasse_Paakkonen.jpg

WTF Design Oy on vuonna 2008 perustettu, Raahessa toimipistettä pitävä mainostoimisto, joka palvelee asiakkaita ympäri Suomen. Yrityksessä työskentelee lisäksi kolme henkilöä, jotka toimivat virtuaalisesti ympäri Pohjois-Suomea. 

Ajatus yrityksen omistajapohjan muutoksesta syntyi siitä tarpeesta, kun yrittäjä Sanna Paakkonen tiedosti tarvitsevansa yritykseen uudenlaista osaamista kasvun tueksi myyntiin, strategiseen suunnitteluun, kumppanuusmallien rakentamiseen ja digimarkkinoinnin vahvempaan haltuunottoon, jotta pystyisi palvelemaan paremmin etenkin isompia asiakkaitaan.

Olen aina ollut kehittämis- ja kehittymishaluinen ja uuden oppimisen jano on jatkuva. Yrittäjänä osaamiskenttäni on siis laaja, mutta tehokkuuden vuoksi johonkin pitää ymmärtää vetää omat rajat. Tässä astuu kuvioon Lasse: hänen osaamisensa alkaa siitä, missä omani loppuu. Minä olen hyvä arkimarkkinoija ja tehokas projektijohtaja, Lasse taas suurten linjojen vetäjä ja hänen liiketoiminnallinen ymmärryksensä on vahva. Ihan täydellinen tilanne, kun molempien tahtotila kasvuun on sama.

Sanna Paakkonen

Paakkoset ovat keskenään sisaruksia ja tämä luokin mitä parhaimman pohjan Re-StartUpille: keneen voisikaan paremmin luottaa kuin omaan perheeseen. Perheyrityksen perustaminen ei ollut kuitenkaan lähtökohta, vaan se, että nyt he saavat kumpikin suunnata energiansa samaan kohteeseen. 

WTF Designin yritystoiminta on omassa mittakaavassaan vakaata, mutta nyt on aika katsoa yhdessä sen kokonaispotentiaali. Olemme Sannan kanssa ”puhuneet bisnestä” jo vuosia, mutta nyt on tekojen aika. Kasvuhalut ja -tavoitteet ovat kunnianhimoiset ja sen eteen ollaan valmiita tekemään kovasti työtä. Tämä kevät on vaikea koko Suomen yrityskentälle, mutta otamme sen haasteena kehittää omat digitaaliset palvelut ja tuotteet siihen pisteeseen, että ne mahdollistavat liiketoiminnan uuden suunnan ja kasvun, ja tarjoavat lisäarvoa myös asiakkaillemme.

Lasse Paakkonen

Jatkossa Sanna Paakkonen toimii yrityksen toimitusjohtajana ja vastaa yrityksen markkinoinnista, projektien johtamisesta ja virtuaalitiimin vetämisestä. Hänen pääasiallinen toimipisteensä säilyy edelleen Raahessa. Lasse Paakkonen puolestaan ottaa vastatakseen myynnin, strategisen suunnittelun ja asiakkuusjohtamisen kumppanuusmallien avulla. Hänen sijoittumispaikkansa tulee olemaan Oulu, josta löytyy tulevaisuudessa myös WTF Designin toinen toimipiste. 

Pääosin BtoB-puolella toimiva WTF Design lupaa luoda asiakkaiden brändit näkyväksi markkinoinnin, viestinnän ja digimarkkinoinnin keinoin. Yrityksen asiakkaina on mm. metalli- ja teollisuusalan yrityksiä, kaupunkeja ja kuntia sekä koulutusorganisaatioita. Päätuotteita ovat visuaaliset brändi-ilmeet, www-sivut, digimarkkinointi, markkinointiviestintä, visuaalinen suunnittelu, sosiaalisen median konsultointi sekä tuotteistettu, kuukausimaksullinen Brändäysassari-palvelu, joka on kuin yrityksen oma markkinointisuunnittelija, mutta ilman työnantajakuluja tai -velvoitteita. 

Sanna Paakkonen on toiminut WTF Designissa yrittäjänä vuodesta 2008 ja on koulutukseltaan mediatekniikan Insinööri (AMK). Aiemman työuransa hän on luonut suuren koulutusorganisaation sisäisessä mainostoimistossa, tiedottajana sekä toimittajana. Lasse Paakkonen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja toimi ennen siirtymistään WTF Designiin Abloy Oy:ssä liiketoiminta-analyytikkona. Hän on myös luonut kansainvälisen uran olympiaurheilijana maastohiihdossa ja toimii parhaillaan myös Nordic Ski Finland Oy:n (Hiihtoliiton kaupallinen yhtiö) hallituksen jäsenenä. 

Lisätietoja:


Lue myös nämä